Duurzame materialen

Duurzaam omgaan met materialen betekent zoveel mogelijk inzetten op circulariteit. In een circulaire economie wordt het hergebruik van producten en grondstoffen gemaximaliseerd en waarde vernietiging geminimaliseerd.  

RJC Elektrotechniek vindt hergebruik van technische materialen en klein materiaal dan ook belangrijk. Ook schone materialen van hoge kwaliteit met een lange levensduur en materialen die op een duurzame manier geproduceerd worden passen worden gebruikt in onze dienstverlening. En vergeet niet de hernieuwbare biobased materialen, zoals hout, bamboe en PLA-plastic. Door demontabel of modulair te bouwen zorgt u ervoor dat gebouwen en installaties flexibel blijven en dat de materialen hoogwaardig geoogst en hergebruikt kunnen worden. 

Duurzaam omgaan met materialen gaat ook over duurzaam afvalbeheer, oftewel het minimaliseren van afvalstromen. Wij doen dan ook ons best om (bouw)afval opnieuw te gebruiken, om gebruikt te maken van materialen met een lange levensduur en hoge kwaliteit.