Meterkast installaties of vervangen

Iedere woning of pand heeft een meterkast of meterruimte. Formeel heet de meterkast tegenwoordig meterruimte. De reden hiervoor is dat de tegenwoordige meterkast eigenlijk geen kast meer is en er ook niet meer zo uitziet.

In oudere huizen komt het bijplaatsen van een groep, of een meterkast (ook wel groepenkast genoemd) in zijn geheel vervangen vaak voor. Vaak wordt er ook gesproken over een stoppenkast (oude benaming) vervangen maar dit komt op hetzelfde neer. 

Stel dat u een oude woning heeft met een sterk verouderde groepenkast dan is het slim om deze te laten inspecteren in combinatie met eventueel de oude electra.  

Wanneer moet u uw meterkast vervangen?

De meterkast (groepenkast) vervangen is nodig in een aantal gevallen. Meestal hebben we het dan over een oud huis dat gemoderniseerd wordt of een nieuwbouw woning waarvan de elektriciteit nog compleet geïnstalleerd moet worden. Je kunt hierbij denken aan:  

  • Uitbreiding van uw elektrische apparaten. 
  • Vervanging door ouderdom van de oude meterkast. 
  • Toevoeging van (vaatwasser, combi oven, keramische kookplaat, (combi)oven, vaatwasser, Quooker, zonnepanelen, wasmachine, droger etc.). 
  • Krachtstroomvoorzieningen.
  • Wanneer u de meterkast wilt verplaatsen
Krachtstroom

Groepenkast laten vervangen door RJC Elektrotechniek

Wij raden het niet aan om zelf een meterkast te gaan vervangen en helemaal niet als deze onderspanning staat. Het is voor u veiliger om dit door een erkend bedrijf te laten doen. 

Alles wordt vanaf de hoofdschakelaar voorbereid en alle elektra draden worden doorgetrokken en onderverdeelt op het aantal automaten in de kast. Ook de aarding is een belangrijk onderdeel van het installeren van de meterkast. De aarding zorgt ervoor dat wij niet onder stroom komen te staan. 

In de meterkast bevindt zich een hoofdzekering met een ingebouwde smeltbeveiliging die u een extra veiligheid op uw groepenkast biedt. Deze kan alleen worden geïnstalleerd door een erkend bedrijf omdat deze verzegeld is. Tussen de hoofd stop en de meterkast zit de energiemeter welke naar de hoofdschakelaar van de groepenkast leidt. Vanuit de hoofdschakelaar in de groepenkast wordt de stroom verdeeld over één of vaak meerdere groepen. Deze groepen verzekeren lichtpunten en toestellen in bepaalde ruimtes. De belangrijkste bijkomstigheid van het vervangen van uw groepenkast is dus uw eigen veiligheid. 

Als u overgaat tot vervanging dat is het ook belangrijk van tevoren te weten welk merk groepenkast u wilt gaan aanschaffen. RJC Elektrotechniek werkt alleen met de beste merken die in het bezit zijn van keurmerken zoals het keurkmerk: Kiwa. RJC Elektrotechniek werkt voornamelijk met het merk

Wat kost het vervangen van bepaalde groepen of een gehele meterkast?

Voor het vervangen van groepen in een meterkast standaard prijs. Ook verschillen gehele meterkasten van prijs. Ook is de prijs afhankelijk van benodigde montage uren. Neem gerust contact met ons op zodat wij de situatie kunnen bekijken en een inschatting kunnen geven of een offerte op maat kunnen opstellen.  

Hager groepenkast

Heeft u nu geen idee wat hierboven allemaal staat? Geen enkel probleem. RJC Elektrotechniek helpt u graag met het monteren van uw groepenkast.

De Hager die door RJC Elektrotechniek veel wordt gebruikt is in veel Nederlandse huishoudens terug te vinden. Dat is niet voor niets, want Hager is een gerenommeerd Duits merk. Het staat al tientallen jaren voor betrouwbaarheid en kwaliteit met een luxe uitstraling.

Hager werkt voortdurend aan het steeds verder verbeteren van het productaanbod. De Hager Vision groepenkast is daarvan het resultaat. 

Een groepenkast van Hager is een innovatief staaltje techniek dat veel voordelen biedt. Uniek aan Hager groepenkasten is de QuickConnect-techniek. Hierdoor wordt optimale verbinding gegarandeerd is. De Hager groepenkast maakt daarvoor gebruik van een handige veerklemtechniek, die terug te vinden is op alle Hager Vision groepenkasten.
 

RJC Elektrotechniek helpt u graag met het monteren van uw meterkast en adviseert u graag welke het best aansluit bij uw behoefte. 

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

Dreumel, Gelderland

Info@rjcelektro.nl

+31648503066