Zonnepanelen

Zonnepanelen laten plaatsen? Met zonnepanelen van RJC Elektrotechniek verduurzaamt u uw woning en geniet u van de totaalservice die wij bieden.

Zonnepanelen laten plaatsen

In deze tijd van stijgende energieprijzen en groeiende bewustwording over duurzaamheid, overweegt u wellicht de investering in zonnepanelen. Zonnepanelen bieden niet alleen een zeer hoog rendement, maar ook een snelle terugverdientijd. Door te kiezen voor zonnepanelen investeert u in een duurzame toekomst met een lange levensduur. U profiteert niet alleen van lagere energiekosten, maar creëert ook een waardevolle bron van groene energie voor uw woning.

FAQ zonnepanelen

Dat is natuurlijk een belangrijke vraag. Om je een idee te geven: zonnepanelen werken het beste als ze richting het zuiden zijn geplaatst onder een hellingshoek van 360 graden. Desondanks krijg je ongeveer hetzelfde rendement als je een dak hebt dat ruwweg tussen het zuidoosten en zuidwesten staat en een helling heeft van 200 – 600. De opbrengst is dan nog steeds minimaal 90% in vergelijking met een zonnepaneel op het zuiden. Zowel op platte als op schuine daken kan je prima zonnepanelen plaatsen.

Het aantal zonnepanelen die u kunt nemen is afhankelijk van uw energiegebruik en de beschikbare ruimte op uw dak(en). Wij komen vrijblijvend bij u langs om uw mogelijkheden te bespreken. 

Dat is mogelijk. Er zijn twee opties. 

Optie 1 is een zogenaamd ‘zonnedak’, waarbij de (gehele) dakbedekking bestaat uit zonnepanelen in plaats van dakpannen. Dit is een vrij omvangrijke klus. Het is met name interessant als u uw dak gaat vervangen of bij nieuwbouw.

Optie 2 is dat u uw huidige dakpannen vervangt door zonnedakpannen. Esthetisch is dit een mooie oplossing omdat de zonnecellen mooi geïntegreerd zijn met het bestaande dak. Normale dakpannen zijn één-op- één te vervangen met zonnedakpannen waardoor u nauwelijks een verschil ziet met een normaal dakpannen dak.

Nadeel van beide opties zijn de hoge kosten voor de installatie. Tenzij u gelijktijdig het dak van uw huis gaat renoveren bent u een stuk goedkoper uit met traditionele zonnepanelen. Wilt u meer informatie over zonnedakpannen of een zonnedak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Zonnepannelen hebben vrij weinig onderhoud nodig. In principe geldt dat als u zonnepanelen plaatst onder een hoek van 30 graden of meer, deze door de regen schoongemaakt worden. Voor zonnepanelen onder een hoek van 15 graden is het aan te raden deze ieder jaar vrij te maken van vuil. Zo zorgt u voor een optimale opbrengst. 

De meeste zonnepanelen hebben een levensduur van tenminste 25 jaar. Ze hebben vaak een vermogensgarantie van 90% na 10 jaar en 80% na 25 jaar. De omvormer heeft een gemiddelde levensduur van 15 jaar.

Dat zonnepanelen in de herfst en winter niet rendabel zijn, is een fabel. Zonnepanelen werken op licht en functioneren daarmee dus ook bij bewolkt weer. Uiteraard ligt de piek in de opbrengst wel tussen maart en oktober. Tegelijkertijd is er ook in de herfst en winter straling van de zon, waardoor zonnepanelen tevens in deze tijd van het jaar opbrengst op kunnen leveren.

Op deze vraag is niet direct een antwoord te geven. Het is afhankelijk van de volgende punten:

  • Uw voorkeur voor type paneel: wilt u blauwe of zwarte zonnepanelen? En kiest u voorpolykristallijn, monokristallijn of dunne film zonnepanelen (CIS panelen)?;
  • Uw gemiddelde energieverbruik per jaar in kWh;
  • Het percentage van uw energieverbruik dat u met zonnepanelen wilt opwekken;
  • De beschikbare ruimte op uw dak voor zonnepanelen;
  • De ligging of oriëntatie van uw dak.

Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bekijken en een prijsindicatie afhankelijk van uw wensen op te stellen. 

Zonnepanelen installateur

RJC Elektrotechniek, als erkend zonnepaneelinstallateur, staat garant voor hoogwaardige en betrouwbare dienstverlening op het gebied van zonne-energie. Ons team van gecertificeerde experts beschikt over diepgaande kennis en ervaring om elke fase van het installatieproces professioneel te begeleiden. Vanaf het eerste adviesgesprek tot de feitelijke installatie en nazorg streven wij naar klanttevredenheid en optimale prestaties van de zonnepaneleninstallatie. Als officiële makers zetten wij ons in voor duurzaamheid, energie-efficiëntie en het leveren van oplossingen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Kies voor RJC Elektrotechniek en profiteer van de voordelen van zonne-energie met de zekerheid van een erkende professional.

Subsidie voor zonnepanelen

Er zijn subsidieregelingen voor zonnepanelen, zonneboilers, woningisolatie en warmtepompen. Op de website energiesubsidiewijzer krijgt u een overzicht van landelijke en lokale subsidieregelingen voor energiebesparing. 

De Belastingdienst beschouwt particulieren die stroom aan het net leveren als ondernemers: in feite kunt u uzelf dan zien als een klein energiebedrijf. Als eigenaar van zonnepanelen (‘zonnepaneelhouder’) moet dus btw afdragen over de stroom die u opwekt. Maar u mag óók de btw die u betaald heeft voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugvragen. Daardoor kunt u honderden euro’s terugkrijgen van de Belastingdienst.  

Vakmanschap en ervaring

Als je zeker kiest voor zonnepanelen bij RJC Elektrotechniek te laten installeren, profiteur je van vakmanschap en onafhankelijke ervaring op het gebied van elektrotechniek en duurzame energie. Ons team van gecertificeerde professionals staat garant voor een verkeerde installatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologieën en hoogwaardige materialen.

Maatwerkoplossingen

Bij RJC Elektrotechniek begrijpen we dat elke woning van bedrijfspand uniek is. Daarom bieden wij maatwerkoplossingen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en situatie. Of het nu gaat om de optimale plaatsing van de zonnepanelen voor maximale opbrengst van integratie met bestaande elektrotechnische systemen, wij leveren oplossingen die perfect oplossen bij jouw wensen.

Duurzaamheid en energiebesparing

Het plaatsen van zonnepanelen bij RJC Elektrotechniek is niet alleen een investering in duurzame energie, maar ook in aanzienlijke besparing. Door gebruik te maken van zonne-energieverminder je niet alleen je afhankelijkheid van het reguliere elektriciteitsnet, maar draag je ook actief bij aan een groenere en milieuvriendelijke leefomgeving. Met onze duurzame oplossingen streven we naar een positieve impact op zowel je energierekening als het milieu.

RJC Elektrotechniek, jouw installateur voor zonnepanelen


Overweeg je de installatie van zonnepanelen? Kies dan voor een betrouwbare partner die vakmanschap en expertise uitgebreid. Als connector voor zonnepanelen staat RJC Elektrotechniek garant voor hoogwaardige dienstverlening. Onze gecertificeerde professionals bieden maatwerkoplossingen die niet alleen passen bij uw specifieke behoeften, maar ook zorgen voor een duurzame en krachtige toekomst. Ontdek de voordelen van zonne-energie met RJC Elektrotechniek als jouw betrouwbare versterker.

RJC-zonnepanelen

Neem contact met ons op

Dreumel, Gelderland

Info@rjcelektro.nl

+31648503066