Krachtstroom aansluiten

Laten we eerst even toelichten: Wat is krachtstroom?

Krachtstroom heeft een hogere spanning als normale stroom. Op de normale huis-tuin-en-keuken stopcontacten staat 230 volt en worden er twee draden gebruikt, waarbij op slechts een draad spanning staat (wordt ook wel 1-fase aansluiting genoemd). Bij krachtstroom wordt er gebruik gemaakt van vier draden en loopt de spanning door drie draden (3-fasen aansluiting). Hierdoor levert krachtstroom voor circa 400 volt aan stroom wat dus meer vermogen heeft dan de standaard 1-fase aansluiting.

In oudere huizen komt het bijplaatsen van een groep, of een meterkast (ook wel groepenkast genoemd) in zijn geheel vervangen vaak voor. Vaak wordt er ook gesproken over een stoppenkast (oude benaming) vervangen maar dit komt op hetzelfde neer. 

Stel dat u een oude woning heeft met een sterk verouderde groepenkast dan is het slim om deze te laten inspecteren in combinatie met eventueel de oude electra.  

Krachtstroom
bij bedrijven

Denk maar eens na.. hoeveel apparaten hebben stroomvoorziening nodig in uw bedrijf? Steeds meer apparaten zijn in toenemende mate afhankelijk van uw stroomvoorziening. Een betrouwbare krachtstroominstallatie is essentieel voor de continuïteit van uw bedrijf.

RJC Elektrotechniek beschikt over de kennis en ervaring om krachtstroominstallaties aan te sluiten bij ieder bedrijf. Onze elektriciens bekijken in overleg met u, wat u nodig heeft voor een veilige en betrouwbare stroomvoorziening. 

Krachtstroom bij u thuis

Wanneer heb je thuis krachtstroom nodig? 

Ben je van plan een jacuzzi in de tuin te zetten, of een sauna in huis te plaatsen? Heb je een oplaadpunt nodig voor je elektrische auto of stap je over naar een warmtepomp in je huis?  

Bij bovenstaande punten is krachtstroom een vereiste. Ook heeft u het vermogen van krachtstroom nodig om meerdere apparaten tegelijk te kunnen gebruiken.  

Hulp bij het aansluiten van krachtstroom in uw woning 

Bij de nieuwbouw van een woning moet de krachtstroom op de meterkast binnen de woning worden aangesloten. RJC Elektrotechniek helpt u graag bij het aansluiten van de krachtstroom en het installeren van groepen in de meterkast. Het is belangrijk dat de krachtstroom op de juiste wijze wordt aangesloten om te voorkomen dat u na de oplevering van uw woning te maken krijgt met een stroomstoring of kortsluiting. 

Mocht u twijfelen of het nodig is om in uw situatie een nieuwe groep aan uw meterkast toe te voegen en gebruik te maken van krachtstroom neem dan vrijblijvend contact met ons op.  

RJC Elektrotechniek helpt en adviseert u graag bij het realiseren van krachtstroom. 

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

Dreumel, Gelderland

Info@rjcelektro.nl

+31648503066