Verlichting installatie

Goede verlichting is belangrijk zowel in als buiten je woning of bedrijfspand. Licht heeft namelijk niet alleen een functionele kant, zoals het makkelijker maken van verrichten van handelingen en voor uw veiligheid, maar heeft ook invloed op de sfeer in huis en het aanzicht van uw bedrijf.  

Door onze kennis en ervaringen kunnen wij u goed adviseren welke soort lichtbron u nodig heeft vinden we het leuk om met u mee te kijken welke het best passend is bij uw interieur.   

Welke soort verlichting kan RJC Elektrotechniek realiseren?

Wij realiseren graag voor u uw verlichting. Eerst maken wij een lichtplan om te kijken hoe de verschillende soorten verlichting op elkaar aansluit en hoe deze wordt gemonteerd.  

Wij kunnen o.a. volgende soorten lampen voor u monteren voor uw binnen of buiten ruimte:  

 • Sensorlampen 
 • Plafondlampen 
 • Hanglampen 
 • Schemerlampen 
 • Spiegellampen 
 • Spots 
 • Inbouwspots 
 • Grondspots 
 • Staande lampen 
 • Priklampen 
 • Wandlampen 

Staat uw gewenste lamp niet in het rijtje? Geen probleem. Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden. 

Daarbij is het ook belangrijk om een passende lichtbron te kiezen. Hiernaast leggen we verschillende lichtbronnen voor u uit.  

Led verlichting

LED-verlichting is het beste alternatief voor de gloeilamp en halogeenlamp. Hij is beter voor het milieu en verbruikt 85% minder energie dan gloeilampen. Voordeel ten opzichte van een spaarlamp is dat deze lichtbron meteen op volle sterkte als het aangaat. Vroeger was een veelgehoorde klacht dat het licht van een LED-lamp kil aan deed, maar dat is allang niet meer zo. Tegenwoordig heb je naast witte LED-verlichting ook LED lampen die warme, gele verlichting voor een gezellige sfeer in de ruimte. 

Soorten lichtbronnen

Bij verlichting kun je kiezen uit verschillende soorten lichtbronnen. Van spaarlamp en ledlamp en halogeen. Iedere soort lichtbron heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder lichten we ze even kort toe. 

De gloeilamp is de eerste en oudste soort elektrische lichtbron. Van de energie die de gloeilamp verbruikt, wordt maar 5 procent omgezet in licht, de rest gaat op aan warmte.  

Halogeen lampen (ook wel kooldraad lampen genoemd) zijn varianten van de gloeilamp. Bij een kooldraad lamp is de bedrading in het bolletje een belangrijk onderdeel van het ontwerp. Dit geeft de lamp een vintage look en maakt hem geschikt als sfeerlamp. Kooldraad lampen zijn dimbaar en branden zo’n 1000 uur. 

Halogeen lampen gaan iets langer mee en hebben ongeveer 2000 branduren. Door een ander soort gas zijn ze iets efficiënter in verbruik dan gloeilampen. Halogeen verlichting wordt vaak gebruikt in de hal, berging of in het toilet. 

Spaarlampen geven een helder, warm licht en kunnen een hele ruimte verlichten. Zoals de naam al doet vermoeden is het aantal watt lager, waardoor je bespaart op energie. Een spaarlamp is niet alleen energiezuinig maar heeft ook lange levensduur, gemiddeld tussen de 6.000 en 20.000 branduren. 

Je gebruikt spaarlampen vooral voor de woonkamer, keuken en slaapkamer. Nadeel is dat deze lamp even de tijd nodig heeft om tot volle sterkte te komen, vandaar dat je hem vooral inzet op plekken waar de lamp voor langere tijd brandt. 

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.